Wat is een diëtist?

Welkom bij onze diëtistenpraktijk! Wij zijn paramedische beroepsbeoefenaars, gespecialiseerd in voeding en voedselpatronen. Net als een fysiotherapeut, logopedist of ergotherapeut, zijn wij experts op ons vakgebied.

 

Als diëtist kijken wij naar uw individuele situatie en behoeften. Wij ontdekken, bestuderen en passen voedingspatronen aan om uw lichamelijke gezondheid te bevorderen. Het adviseren van een bepaald eetpatroon, oftewel dieet, is hierbij een belangrijk middel.

 

Het woord dieet heeft vaak een negatieve bijklank, omdat het meestal wordt geassocieerd met afvallen. Echter, de officiële betekenis van het woord 'dieet' is veel breder. Het gaat namelijk om een leefregel wat eten en drinken betreft, op medische gronden. Dit kan dus ook betekenen dat iemand met ondergewicht een dieet volgt om weer aan te komen tot een gezond gewicht.

 

Naast onze expertise op het gebied van voeding, hebben wij ook kennis van gedrag rondom voeding. Wij begeleiden en motiveren onze patiënten/cliënten bij het volgen van het dieet.

 

Wij zijn wettelijk gezien diëtist en mogen ons alleen zo noemen als we met succes de 4-jarige HBO studie 'Voeding en diëtetiek' hebben afgerond. U kunt er dus op vertrouwen dat u bij ons in goede handen bent.

.